1

Λάστιχα EPDM

Το ελαστικό EPDM (Ethylene Propylene Diene Monomer (M-class) rubber) είναι το αιθυλένιο μονομερούς διένιο προπυλενίου καουτσούκ), ένα είδος συνθετικού καουτσούκ. Πρόκειται είναι ένα ελαστομερές που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία εφαρμογών.
Το Ε αναφέρεται στο αιθυλένιο, το P στο προπυλένιο, το D στο διένιο και το Μ αναφέρεται στην κατάταξη του βάσει του προτύπου D-1418, του οργανισμού προτύπων ASTM (American Society for Testing and Materials). Η κατηγορία "Μ" περιλαμβάνει τα ελαστικά που έχουν κορεσμένη αλυσίδα του τύπου του πολυμεθυλενίου (polymethylene). Τα διένια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του ελαστικού EPDM είναι το DCPD (dicyclopentadiene), (δικυκλοπενταδιένιο), ENB (ethylidene norbornene), (αιθυλιδένιο νορβορνένιο) και VNB (vinyl norbornene), (βινυλονορβορνένιο).
Η περιεκτικότητα του σε αιθυλένιο είναι περίπου 45% έως 75%. Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα του σε αιθυλένιο τόσο μεγαλύτερη είναι η δυνατότητα φόρτωσης του πολυμερούς με καλύτερη ανάμειξη και εξώθηση. Η επεξεργασία με υπεροξείδιο (peroxide) δίνει μεγαλύτερη πυκνότητα συνδέσεων σε αυτά τα πολυμερή σε σύγκριση με το άμορφο ομόλογό τους. Τα άμορφα πολυμερή είναι επίσης εξαιρετικά στο τομέα της μεταποίησης. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μοριακή δομή τους.
Το EPDM χρησιμοποιείται σε σφραγιστικά, τσιμούχες, σε ελαστικά για κουφώματα αλουμινίου, για εύκαμπτους σωλήνες, ροδέλες, ιμάντες, σε μεμβράνες για στέγες, σε βιομηχανικά είδη από ελαστικό, θερμοπλαστικά, σαν πρόσθετο σε λάδι κινητήρων κά.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του EPDM είναι εξαιρετική αντοχή του στη θερμότητα, στο όζον και στις καιρικές συνθήκες. Επίσης έχει εξαιρετική πρόσφυση και καλή συμπεριφορά σε πολικές συνθήκες και ατμό. Παρακάτω δίνονται κάποιες διατομές που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κουφωμάτων αλουμινίου.

ΣΧΗΜΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
epdm1  BL-1  ΛΑΣΤΙΧΟ ΚΑΣΑΣ
epdm2  KL-2  ΛΑΣΤΙΧΟ ΑΦΡΩΔΕΣ
epdm3  BL-5  ΛΑΣΤΙΧΟ ΤΖΑΜΙΟΥ
epdm4  5L4.1  ΛΑΣΤΙΧΟ ΤΖΑΜΙΟΥ
epdm5  OL-3  ΛΑΣΤΙΧΟ ΨΙΛΟ ΚΟΥΜΠΩΤΟ

epdm6

 BL-2  ΛΑΣΤΙΧΟ ΦΥΛΛΟΥ

 

 

 

ce

exoikonomisi ii

Νέα

DSC01234ssΟλοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης ενεργειακών κουφωμάτων σε συγκρότημα δύο μεζονετών στην Κάτω Κηφισιά.

Περισσότερα...

dsc01036ssΟλοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης ενεργειακών κουφωμάτων σε δυόροφη πολυτελή κατοικία στο Χαλάνδρι.

Περισσότερα...

Σε τι δίνετε μεγαλύτερη σημασία για την επιλογή κουφωμάτων:
Follow Me on Pinterest

Παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσετε μαζί μας.


* Γράψτε το σωστό αριθμό